BIOGRAFIE

Bettie Bravo is een Rock 'N Blues band uit Twente met Pit!

 

De band is opgericht in 2017 door de stoere frontvrouw Silke Wolthuis. Met Jan Broeze, herkenbaar vanwege zijn ontzettend gave sound, en de vingervlugge bassist Tom Schurink komt er snel vorm aan de band. Nadat Charel Meulensteen de band is komen versterken op drums viel alles op zijn plek en zijn ze begonnen met het schrijven van eigen nummers. 

 

Begin 2018 meldt de band zich aan voor een tweetal wedstrijden en stonden ze bij zowel 'De Grote Prijs van Twente' en 'Open Podium Twente' in de finale.

 

Het jaar 2018 bracht mooie optredens door heel Overijssel en af en toe ook buiten de landsgrenzen. Met als één van de hoogtepunten de Alpe D'Huez in Frankrijk. Na een oproep bij radio 538 heeft Bettie Bravo zich direct aangemeld en van alle inzendingen zijn zij uitgekozen om naar Frankrijk af te reizen.

 

In december 2018 zijn ze de studio ingedoken om de eigen nummers op te nemen. Zet je maar schrap voor 2019, de nummers zijn stuk voor stuk ontzettend vet geworden. Gegarandeerd dat je niet stil op je stoel kunt blijven zitten en het gaspedaal net iets verder intrapt.

Binnenkort gaan ze de nummers één voor één uitbrengen. Houdt dus vooral alle kanalen in de gaten. Dat wil je niet missen!

 

De nummers variëren van vuige blues tot lekkere up tempo rock nummers met af en toe een funky sausje!

2019 staat in het teken van hun debuut EP! Deze zal in de zomer van 2019 uitkomen. Daarna kun je niet meer om deze band heen en zal de Bettie Bravo Beat zich steeds verder uitbreiden over het land.

 

Silke

Jan

Tom

Charel